harmonicadeuren
harmonicadeuren

De reden om voor harmonicadeuren te kiezen is vaak de behoefte aan meer licht in huis en ook meer contact met buiten. Dit kan zowel met openslaande deuren of een schuifpui. Bij de keuze tussen openslaande deuren of schuifpuien valt steeds vaker de keuze op exclusievere harmonicadeuren. Dat komt door de brede opening en de steeds aantrekkelijkere prijs.

Harmonicadeuren, openslaande deuren of schuifpuien?

Schuifdeuren zie je veel omdat dat de goedkoopste variant is. Met een schuifdeur kun je echter maar een kleiner deel van de pui openen en dat geeft dus minder licht, ruimte en buitengevoel in het huis. Dat is, naast de prijs, het belangrijkste verschil tussen schuifdeuren en harmonicadeuren. Openslaande deuren naar de tuin is de meest gekozen oplossing om je woonkamer ook echt bij de tuin te betrekken. Daarvoor moet je wel ruimte hebben voor die deuren en ze zo naar buiten of naar binnen kunnen openen.

Harmonicadeuren of vouwwanden

Een harmonicadeur of vouwwand is de ultieme keuze als u de tuin zoveel mogelijk bij Uw huis wilt betrekken. Dubbele tuindeuren hebben als nadeel dat de draaiende delen een deel van uw tuin in beslag nemen, schuifpuien kunnen altijd maar voor de helft open. Harmonicadeuren worden opgevouwen verschoven naar één zijde, met aan andere zijde een loopdeur. Ze vouwen allemaal in elkaar aan één zijde van de opening, met aan de andere zijde een loopdeur. Deze loopdeur is te gebruiken als gewone deur op de momenten dat de harmonicadeur gesloten is. Een harmonicadeur van 4 meter breed heeft een daadwerkelijke doorgang van 3,5 meter, de deuren bevinden zich dan aan de zijkant, maximaal 50 cm dik. Het hang- en sluitwerk van de deuren zijn ook erg belangrijk voor een soepele en duurzame bediening van de deuren. Onze harmonicadeuren/vouwwanden worden exclusief geproduceerd met zware onderdelen voor het hang- en sluitwerk. Hierdoor zijn wij in staat grote openingen te overbruggen tot wel 8 meter! Bij ons ben je gegarandeerd van een jarenlange soepele werking van de harmonicadeuren.

Uitvoeringen harmonicadeuren

Er zijn verschillende uitvoeringen qua openingen voor harmonicadeuren mogelijk.

Harmonicadeuren

Aluminium harmonicadeuren

Aluminium harmonicadeuren

Een aluminium harmonicadeur of vouwwand heeft een zeer moderne uitstraling. Doordat aluminium een zeer sterk en lichtmateriaal is, kunnen de profielen zeer smal blijven. Dit resulteert in een prachtig strak geheel met een enorme lichtopbrengst. Met name in woningen waar voorheen gebruik werd gemaakt van stalen kozijnen is aluminium een perfect en licht alternatief. .Ook zijn aluminium harmonicadeuren de ideale oplossing voor bedrijfspanden vanwege de hoge kwaliteit en lange levensduur. Dit vouwsysteem biedt de mogelijkheid om ruimtes optimaal te benutten en te vergroten. Maximaal acht beweegbare delen, met een zelfstandige deur of raam zorgen voor een een bijna naadloze overgang van uw huis in uw tuin.  U kunt doordat een aluminium harmonicadeur wordt gemoffeld iedere gewenste RAL kleur kiezen.

Houten harmonicadeuren

Houten harmonicadeuren

De harmonicadeur van hout kan special naar u wensen geproduceerd worden. Denk hier aan een borstwering met sierpaneel of ornamenten. Zeker in de luxere woning met houten kozijnen is een houten harmonicadeur een aanwinst die het plaatje van uw huis helemaal af kan maken. De houten variant is ook populair bij horecagelegenheden en voor de gevels van luxe speciaalzaken.

Heeft u vragen over ons aanbod van harmonicadeuren? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder. 

 

 

Kozijnen en zonwering

Bekijk ook eens ons uitgebreide aanbod van kozijnen en zonwering met o.a. :