Onze houten kozijnen zijn met de grootste zorg samengesteld uit de meest duurzame en milieuvriendelijke materialen voor een optimale bedieningsgemak en lange levensduur. Aan de basis ligt het hout, in de meeste gevallen hardhouten kozijnen, zoals meranti, maar ook merbau, eiken en zelfs grenen worden veelvuldig toegepast. Wij verwerken in onze kozijnen houtsoorten van hoge kwaliteit, waardoor U jaren lang plezier zult hebben van uw nieuwe houten kozijnen. Natuurlijk denken wij ook aan het milieu en gebruiken wij alleen maar FSC-keur hout. Hout heeft de eigenschap dat het na verloop van tijd kan buigen ook wel kromtrekken genoemd, dit gebeurd meestal bij kozijn delen welke uit één stuk hout worden vervaardigt    

Houten kozijnen met gelamineerde delen

                                                                                           .meranti
HASTBO verwerkt (in tegenstelling tot velen) gelamineerde delen hout in onze kozijnen. Deze delen bestaan (afhankelijk van de profieldikte) uit 3 tot 6 lagen, en zorgt voor een solide basis voor uw houten kozijn. Door het werken in lagen kan het hout niet meer kromtrekken, de ene laag heft de werking van de andere laag op waardoor het hout maar een minimale werking heeft. Deze lagen zijn onder hoge druk verlijmt en kunnen niet meer van elkaar gescheiden worden. Dit gelaagde hout wordt d.m.v. diverse machines in het door U gewenste model gefreesd en voorzien van alle nodige sleuven en gaten voor onder andere het hang en sluitwerk en de dichting rubbers. Hierna worden de eventuele ornamenten en glasroeden gemonteerd. Ornamenten en sierlijsten geven een klassieke uitstraling aan de kozijnen. Deze worden meestal toegepast bij oude gebouwen en monumentale panden, waarvan het karakteristieke aanzicht behouden moet blijven.

Houten kozijnen voor monumentale gebouwen 

Ook bij nieuwbouw in oude stijl wordt steeds vaker gekozen voor deze ornamenten en sierlijsten. HASTBO is al jaren gespecialiseerd in monumentale gebouwen en heeft een uitgebreide keuze in ornament en sierlijsten. Zit het door u gewenste model houten kozijnen er niet bij, dan maken wij deze voor u op maat. Door deze ornamenten en sierlijsten krijgt het kozijn een compleet andere uitstraling en geeft een meerwaarde aan het pand. In combinatie met deze ornamenten en sierlijsten worden ook nog regelmatig glasroeden verwerkt. Deze bepalen mede het aanzicht van de karakteristieke kozijnen. Door het gebruik van glasroeden kan het stijlvolle karakter van oude gebouwen worden behouden.

Glasroeden voor moderne woningen 

Ook bij moderne woningen zijn de glasroeden goed toe pasbaar, zij dragen bij aan een sfeervolle uitstraling van het houten kozijn. Er is de keuze tussen inliggende glasroeden, waarbij de roeden tussen het dubbelglas zijn geplaatst, glasdelende of opgeplakte glasroeden. Deze laatste twee zijn in veel gevallen het meest geschikt voor hardhouten kozijnen.

01_abstracto
Fotoalbum Sierglas

Houten kozijnen worden veelal toegepast vanwege hun klassieke uitstraling en karakter. In deze oude kozijnen zijn vaak sierlijsten en glas in lood verwerkt welke een unieke uitstraling vormen voor het gebouw . De nieuwe houten kozijnen worden net zoals de ornamenten en het glas in lood zo nauwkeurig mogelijk gemaakt. Onze hardhouten kozijnen zijn met de grootste zorg samengesteld uit de meest duurzame en milieuvriendelijke materialen voor een optimale bedieningsgemak en lange levensduur. Aan de basis ligt het hout, in de meeste gevallen meranti, maar ook merbau, eiken en zelfs grenen worden veelvuldig toegepast.

Houtsoorten van hoge kwaliteit

Wij verwerken in onze houten kozijnen houtsoorten van hoge kwaliteit, waardoor u jarenlang plezier zult hebben van uw nieuwe houten kozijnen. Natuurlijk denken wij ook aan het milieu en gebruiken wij alleen maar FSC-keurhout. Hout heeft de eigenschap dat het na verloop van tijd kan buigen ook wel kromtrekken genoemd, dit gebeurd meestal bij kozijndelen welke uit één stuk hout worden vervaardigt. HASTBO verwerkt (in tegenstelling tot velen) gelamineerde delen hout in onze kozijnen. Deze delen bestaan (afhankelijk van de profieldikte) uit 3 tot 6 lagen, en zorgt voor een solide basis voor Uw kozijn. Door het werken in lagen kan het hout niet meer kromtrekken, de ene laag heft de werking van de andere laag op waardoor het hout maar een minimale werking heeft. Deze lagen zijn onder hoge druk verlijmd en kunnen niet meer van elkaar gescheiden worden. Dit gelaagde hout wordt d.m.v. diverse machines in het door U gewenste model gefreesd en voorzien van alle nodige sleuven en gaten voor onder andere het hang en sluitwerk en de dichtingsrubbers.

Ornamenten en sierlijsten geven een klassieke uitstraling

Hierna worden de eventuele ornamenten en glasroeden gemonteerd. Ornamenten en sierlijsten geven een klassieke uitstraling aan de houten kozijnen. Deze worden meestal toegepast bij oude je bouwstenen monumentale panden, waarvan het karakteristieke aanzicht behouden moet blijven. Ook bij nieuwbouw in oude stijl wordt steeds vaker gekozen voor deze ornamenten en sierlijsten. HASTBO is al jaren gespecialiseerd in monumentale gebouwen en heeft een uitgebreide keuze in ornament en sierlijsten. Zit het door U gewenste model er niet bij, dan maken wij deze op maat. Door deze ornamenten en sierlijsten krijgt het kozijn een compleet andere uitstraling en geeft een meerwaarde aan het pand. In combinatie met deze ornamenten en sierlijsten worden ook nog regelmatig glasroeden verwerkt. Deze bepalen mede het aanzicht van de karakteristieke kozijnen. Door het gebruik van glasroeden kan het stijlvolle karakter van oude gebouwen worden behouden. Ook bij moderne woningen zijn de glasroeden goed toepasbaar, zij dragen bij aan een sfeervolle uitstraling van het kozijn. Er is de keuze tussen inliggende glasroeden, waarbij de roeden tussen het dubbelglas zijn geplaatst, glasdelende of opgeplakte glasroeden. Deze laatste twee zijn in veel gevallen het meest geschikt voor hardhouten kozijnen. Geen schilder meer nodig. Vanwege het milieu is het lak of verf proces in der loop der jaren veel verandert. Lakken en verven op terpentine/basis worden steeds minder toegepast en gelukkig is dat ook niet meer nodig omdat de waterbasis variant tegenwoordig kwalitatief gelijk is.

Houten kozijnen worden op een railsysteem opgehangen

De kozijnen en vleugels worden aan haken op een railsysteem opgehangen waarna ze naar de volautomatische stofvrije spuitcabine worden getransporteerd om onder een gelijkmatige druk te worden voorzien van de eerste grondlaag. Hierna gaan ze automatisch door naar de droogkamer waar ze onder een constante temperatuur kunnen drogen om vervolgens voor een tweede keer naar de droogkamer gaan voor een tweede grondlaag. Hierna wordt ditzelfde proces nog 2 keer herhaald voor de eindlaag. Dit heeft als voordeel dat U als klant een perfect gespoten eindproduct krijgt, waar geen schilder aan kan tippen.

Houten kozijnen kopen?

Voordelig online houten kozijnen kopen doe je eenvoudig bij Hastbo kozijnen. Met een breed aanbod aan raamkozijnen, draai- en kiepramen, deurkozijnen en harmonicadeuren u altijd de houten kozijnen die u nodig heeft. De hardhouten kozijnen van Hastbo zijn altijd perfect op maat, duurzaam en hebben een top prijs-kwaliteit-verhouding. Wij maken gegarandeerd een thuis van je huis. Je zult snel merken dat online kozijnen bestellen nog nooit zo makkelijk was en zo gedaan is! Voor je het weet heb je je nieuwe kozijnen in huis. Wil je meer weten over onze werkwijze of heb je andere vragen? Neem vrijblijvend contact op.

Houten kozijnen op maat

De houten kozijnen bij Hastbo kunt u precies naar eigen wens samenstellen. De houtsoorten zijn altijd van topkwaliteit en de diversiteit aan houtsoorten en maatwerk zorgt ervoor dat er altijd een passend kozijn bijzit. Wij werken met duurzaam hout, zodat u dan verzekerd bent van een milieuvriendelijk product. 

Kozijnen en zonwering

Bekijk ook eens ons uitgebreide aanbod van kozijnen en zonwering met o.a. :

Knikarmscherm kopen? Hastbo heeft momenteel de knikarmschermen in de aanbieding