Onze houten kozijnen zijn met de grootste zorg samengesteld uit de meest duurzame en milieuvriendelijke materialen voor een optimaal bedieningsgemak en lange levensduur. Aan de basis ligt het hout, in de meeste gevallen hardhouten kozijnen, zoals meranti, maar ook merbau, eiken en zelfs grenen worden veelvuldig toegepast. Wij verwerken in onze kozijnen houtsoorten van hoge kwaliteit, waardoor U jaren lang plezier zult hebben van uw nieuwe houten kozijnen. Natuurlijk denken wij ook aan het milieu en gebruiken wij alleen maar FSC-keur hout. Hout heeft de eigenschap dat het na verloop van tijd kan buigen ook wel kromtrekken genoemd, dit gebeurd meestal bij kozijn delen welke uit één stuk hout worden vervaardigt    

 

Houten kozijnen met gelamineerde delen

HASTBO verwerkt gelamineerde delen hout in onze kozijnen. Deze delen bestaan (afhankelijk van de profieldikte) uit 3 tot 6 lagen, en zorgt voor een solide basis voor uw houten kozijn. Door het werken in lagen kan het hout niet meer kromtrekken, de ene laag heft de werking van de andere laag op waardoor het hout maar een minimale werking heeft. Deze lagen zijn onder hoge druk verlijmd en kunnen niet meer van elkaar gescheiden worden. Dit gelaagde hout wordt door middel van diverse machines in het door U gewenste model gefreesd en voorzien van alle nodige sleuven en gaten voor onder andere het hang en sluitwerk en de dichtingsrubbers. Hierna worden de eventuele ornamenten en glasroeden gemonteerd. Ornamenten en sierlijsten geven een klassieke uitstraling aan de kozijnen. Deze worden meestal toegepast bij oude gebouwen en monumentale panden, waarvan het karakteristieke aanzicht behouden moet blijven.

 

Houten kozijnen voor monumentale gebouwen 

HASTBO is al jaren gespecialiseerd in monumentale gebouwen en heeft een uitgebreide keuze in ornament en sierlijsten. Zit het door u gewenste model houten kozijnen er niet bij, dan maken wij deze voor u op maat. Houten kozijnen worden veelal toegepast vanwege hun klassieke uitstraling en karakter. In deze oude kozijnen zijn vaak sierlijsten en glas in lood verwerkt welke een unieke uitstraling vormen voor het gebouw . De nieuwe houten kozijnen worden net zoals de ornamenten en het glas in lood zo nauwkeurig mogelijk gemaakt. Onze hardhouten kozijnen zijn met de grootste zorg samengesteld uit de meest duurzame en milieuvriendelijke materialen voor een optimale bedieningsgemak en lange levensduur. Aan de basis ligt het hout, in de meeste gevallen meranti, maar ook merbau, eiken en zelfs grenen worden veelvuldig toegepast. Door het gebruik van glasroeden kan het stijlvolle karakter van oude gebouwen behouden blijven.

 

Project Spaarndam: Oudste Rijksmonument van Nederland

Glasroeden voor moderne gebouwen 

Ook bij nieuwbouw in oude stijl wordt steeds vaker gekozen voor deze ornamenten, sierlijsten en glasroeden. Door deze elementen krijgt het kozijn een compleet andere uitstraling en geeft een meerwaarde aan het pand. Deze bepalen mede het aanzicht van de karakteristieke kozijnen. 

Wij kunnen twee typen glasroeden aanbieden. 
Inliggende glasroeden hierbij worden de glasroeden tussen het dubbelglas geplaatst
Glasdelende of opgeplakte roeden deze glasroeden worden op het glas geplakt.