Verkoeling zoeken en in de schaduw zitten op een warme en zonnige dag? Veel mensen met een tuin, terras of balkon hebben een zonnescherm of knikarmscherm. Er zijn veel verschillende soorten zonneschermen. Veel mensen in Nederland kiezen voor een knikarmscherm. Hastbo heeft een aantal knikarmschermen in de aanbieding. 

Wat is een knikarmscherm?

Een knikarmscherm of ook wel zonnescherm genoemd, kunt u zeer recht (horizontaal) afstellen en zijn daarmee ideaal voor een zogenaamde vrije doorloop. U kunt onder een zonnescherm zitten of lopen, zonder dat u hinder ondervindt. Ook zorgt een knikarmscherm voor schaduw zowel binnen- en buitenshuis. De knikarmschermen zijn verkrijgbaar in diverse modellen en zijn te bestellen in verschillende modellen, materialen en kleuren. Zo voldoen de knikarmschermen altijd aan uw persoonlijke wensen. Al onze knikarmschermen zijn uitgevoerd met extra sterke knikarmen. Hierdoor blijft het doek strak en heeft het een hoge windstabiliteit.Het kopen van een knikarmscherm doet u niet zomaar, het is een serieuze investering die u doet voor de komende 10 jaar. Wij helpen u graag bij uw zoektocht naar het perfecte scherm en geven u graag inzicht in de de mogelijkheden en prijzen. Lees verder: knikarmscherm kopen.

 

Knikarmschermen knikarmschermen

Knikarmscherm met open of gesloten cassette? 

Wanneer u kiest voor een zonnescherm of knikarmscherm kunt u ook nog een keuze maken uit een cassette, soort bediening (hand of elektrisch) en uiteraard soort doek. Wat is de cassette? De casette is de bak waar het doek in wordt opgerold. Hastbo kent 3 verschillende soorten cassettes. 

 • Open cassette: Een open cassette is alleen geschikt als er de regen geen kans heeft om bij het doek te komen. Deze cassette is het voordeligst in aanschaf.
 • Semi cassette: De semi cassette beschermt het doek aan de boven- en voorkant. 
 • Gesloten cassette: Een gesloten cassette beschermt uw doek optimaal. Het doek wordt helemaal afgesloten, waardoor er vrijwel geen regen bij kan. Hierdoor blijft uw knikarmscherm extra lang in goede staat. Dit is ook direct de duurste oplossing. 

Wanneer u investeert in een gesloten cassette gaat uw knikarmscherm langer mee. Bij Hastbo adviseren we dan ook om te kiezen voor een gesloten cassette. 

Bediening knikarmschermen

De knikarmschermen van Hastbo zijn op verschillende manieren te bedienen. U kunt kiezen voor de volgende bedieningsmogelijkheden:

 • Afneembare slingerstang; standaard bediening die geschikt is voor buiten en bovendien onderhoudsvrij.
 • Elektrische bediening; luxe bediening, nagenoeg altijd plaatsbaar. Onderhoudsvrij en lange levensduur. Uit te voeren met een elektromotor en afstandsbediening.

Voordelen knikarmscherm

Er zitten veel voordelen aan dit type zonneschermen.

 • Er wordt veel schaduw gecreëerd door de brede uitval.
 • De brede inval zorgt ervoor dat het binnenshuis ook koel blijft.
 • Een zonnescherm kan tot meer dan 6 meter breed geleverd worden.
 • Een knikarmscherm heeft een vrije doorloop met veel ruimte.
 • Volledige terrasbeschaduwing mogelijk.
 • Nette, moderne en eigentijdse look.
 • Keuze uit handmatig met draaistang of elektrisch (inclusief afstandsbediening).
 • Zon en windsensor mogelijk bij bepaalde type zonneschermen.

Nadelen van een knikarmscherm

Een knikarmscherm is een populair scherm. Uiteraard zitten er ook nadelen aan de aanschaf van een knikarmscherm.

 • Hoewel het scherm recht hangt neemt het veel ruimte in beslag.
 • Teveel schaduw kan kil aanvoelen op minder warme dagen. 
 • De moderne look zorgt voor een minder goede uitstraling.
 • Een scherm wat nat wordt slijt en verkleurd snel. Doeken op zonneschermen worden vroeg of laat vies en dienen met zorg behandeld te worden. 

Wat kost een knikarmscherm nou eigenlijk?

Wanneer u op zoek bent naar een zonnescherm of knikarmscherm van hoge kwaliteit, lange garantie en scherpe prijs, dan bent u bij Hastbo aan het juiste adres. Al sinds 2004 zijn wij een belangrijke leverancier voor zowel particulieren als bedrijven. Er zijn veel verschillende soorten knikarmschermen. Zo kunt u kiezen voor een klein of groot terrasscherm, handmatige bediening of juist het gebruiksgemak van elektrische bediening.

Bespaar op uw knikarmscherm

Wilt u deze zomer nog genieten van uw nieuwe knikarm zonnescherm? Schakel dan het team van Hastbo in. Wij voorzien u van een kwaliteit knikarmscherm en zorgen ervoor dat uw knikarmscherm perfect wordt geplaatst, zodat u er jarenlang profijt van heeft. Natuurlijk hoeft u hiervoor niet de hoofdprijs te betalen. Integendeel zelfs. Wij zorgen voor kwaliteit en u betaalt de bodemprijs.  Snel en eenvoudig de zonwering specialist met scherpe prijs inschakelen? Binnen 48 uur heeft u een gepaste offerte in uw mailbox. Bent u van gedachten veranderd of stelt u de aankoop van uw knikarmscherm liever nog even uit? Het aanvragen van een offerte doet u bij ons volledig gratis en vrijblijvend, u kunt dus zonder problemen afzien van de klus.

 

Aanbieding zonwering knikarmscherm

Knikarmschermen monteren

Wanneer u een mooi zonnescherm heeft uitgezocht, dan is het tijd om het knikarmscherm te monteren aan uw gevel. Knikarmschermen zijn groot en zwaar en daarom belangrijk dat het scherm stevig en met voldoende bevestigingspunten aan uw gevel wordt gemonteerd. Knikarmschermen zijn vaak voorzien van elektrische bediening, het scherm wordt aan de bovenzijde van uw raam gemonteerd waardoor u constant boven uw hoofd moet werken. Dat kost ontzettend veel energie en focus. Deze factoren maken de plaatsing van een knikarmscherm een ingewikkelde en risicovolle klus. Voorkom ruzie met uw zonnescherm, ondraaglijke spierpijn in uw armen en misschien zelfs een beschadigde gevel en laat de montage van een knikarmscherm over aan een professioneel montageteam. Een zonwering specialist neemt u alle zorgen uit handen, heeft de klus binnen een mum van tijd geklaard én geeft u ook nog eens garantie op uw zonnescherm. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Garantie en levertijden

Op de knikarmschermen van Hastbo zit een garantie van 5 jaar. De levertijd is gewoonlijk 2 tot 3 weken. Nog vragen? Meer weten? Neem contact op, wij staan u graag te woord.

HASTBO is gespecialiseerd in de levering van kozijnen en zonwering. Wij leveren kwalitatieve producten tegen groothandelsprijzen. U kunt een offerte aanvragen of via onze webshop bestellen!

Testimonials