Glas in lood is de benaming voor een vensterraam bestaande uit stukken (sier)glas gevat in loodlijsten dat in verschillende ontwerpen vormgegeven kan worden. Glas in lood wordt vaak toegepast in een monumentaal pand, oude herenhuizen en kerken. Maar ook in nieuwe huizen waar een authentieke uitstraling gewenst is wordt glas in lood gebruikt. Denk hierbij aan paneeldeuren, schuifdeuren, koepels etc. Om duurzaamheid en comfort te verenigen met de sfeer en warmte van glas in lood leveren wij ook glas in lood in isolatieglas

Figuurglas is glas met een tekening of patroon dat in reliëf wordt aangebracht. Het glas blijft doorzichtig, maar door het reliëf wordt een interessant effect door de lichtinval bekomen.

Gezandstraald glas wordt onder hoge druk bewerkt – of gezandstraald – om zo een tekening te vormen. De delen van het glas die helder moeten blijven, worden met folie bedekt, zodat enkel de tekening mat wordt. Dit gedeelte zal ook een licht korrelige structuur vertonen.

Zoals de naam het laat vermoeden, is gezuurd glas met zuur bewerkt tijdens de fabricage. Door deze behandeling wordt het ondoorzichtiger, maar zal het toch gladder aanvoelen dan gezandstraald glas.

Melkglas, ook matglas genaamd, heeft inderdaad een melkwitte schijn en wordt vaak gebruikt om voldoende lichtinval toe te laten, terwijl de privacy behouden blijft.

Monumenten glas is glas voor monumentale panden of oude panden waarvan het historisch karakter behouden moet blijven. Ook kan het worden toegepast voor nieuwe panden waarbij een ouderwetse uitstraling gewenst is. Het monumenten glas wordt geleverd in een stijl die aansluit op de bouwstijl van het pand. Het monumenten glas wordt op de oude manier gemaakt zodat klassieke oneffenheden goed zichtbaar blijven in het glas.

01_abstracto
Sierglas

Buitenzonwering kopen?

U kunt bij ons knikarmschermen kopen, omdat wij diverse knikarmschermen in de aanbieding hebben. 

 

glasinlood-hastbo1

glasinlood-hastbo2