Fabriek en techniek

Onze houten kozijnen zijn met de grootste zorg samengesteld uit de meest duurzame en milieuvriendelijke materialen voor een optimaal bedieningsgemak en lange levensduur.

Aan de basis ligt het hout, in de meeste gevallen grenen maar ook hardhout zoals meranti,  mahoni, eiken worden veelvuldig toegepast.

Wij verwerken in onze kozijnen houtsoorten van hoge kwaliteit, waardoor U jaren lang plezier zult hebben van uw nieuwe houten kozijnen.

Natuurlijk denken wij ook aan het milieu en gebruiken wij alleen maar FSC-keur hout. HASTBO verwerkt gelamineerde delen hout in onze kozijnen.

 

Deze delen bestaan (afhankelijk van de profieldikte) uit 3 tot 6 lagen, en zorgt voor een solide basis voor uw houten kozijn. Door het werken in lagen kan het hout niet meer kromtrekken, de ene laag heft de werking van de andere laag op waardoor het hout maar een minimale werking heeft. Deze lagen zijn onder hoge druk verlijmd en kunnen niet meer van elkaar gescheiden worden.

Dit gelaagde hout wordt door middel van diverse machines in het door U gewenste model gefreesd en voorzien van alle nodige sleuven en gaten voor onder andere het hang en sluitwerk en de afdichtingsrubbers. Hierna worden de eventuele ornamenten, sierlijsten, en glasroeden  gemonteerd. Deze worden meestal toegepast bij oude gebouwen en monumentale panden, waarvan het karakteristieke aanzicht behouden moet blijven.

Na dit proces worden de kozijnen geimpregneerd, gegrond en vervolgens 2 x in de door u gekozen kleur gespoten.

U kozijnen worden hierna voor zien van het gewenste glas en hang en sluitwerk.

Next Previous Klantervaringen