Meranti kozijnen

Meranti kozijnen zijn hardhouten kozijnen en deze kozijnen zijn een veelgebruikt type in Nederland. Meranti is een verzamelnaam van allerlei tropische houtsoorten en wordt toegepast in buitenkozijnen, binnenkozijnen en raamkozijnen. Meranti kozijnen worden zowel tot geschaafd hout als tot multiplex platen verwerkt. Meranti is goed te bewerken, onderhoudsvriendelijk en betrouwbaar houtsoort. Overweegt u om meranti kozijnen aan te schaffen? Dan bent u van harte welkom bij Hastbo in Venlo. Hastbo maakt houten kozijnen precies op maat en kunnen voor een vakkundige montage zorgen. Wij helpen u graag verder. 

Wat is Meranti?

Meranti is dus de verzamelnaam van verschillende hardhouten houtsoorten. Het is afkomstig uit Zuidoost-Azië. Een Meranti kozijn kun je herkennen aan een donkerrode tot licht roodbruine kleur. Kwalitatief hoogwaardige Meranti hardhouten houtsoorten zijn ingedeeld in duurzaamheidsklasse 2 met een levensduur tot 40 jaar. Er worden zowel binnenkozijnen als buitenkozijnen in Meranti uitgevoerd.

Voordelen Meranti kozijnen

Meranti hout is goed te bewerken, onderhoudsvriendelijk, schilder streepvrij en tevens betrouwbaar hout. Meranti kozijnen hebben een roodachtige kleur. Meranti droogt vrij snel en vervormt niet. De kwaliteitseisen van meranti hout zijn zeer scherp. Meranti hout wordt streng gecontroleerd op duurzaamheid en beschermde bossen. In Nederland gebruiken we vooral Meranti uit Maleisië en Indonesië. Rode Meranti is dan ook één van de populairste houtsoorten voor houten kozijnen.

  • Meranti hout is een populairste houtsoort voor houten kozijnen
  • Meranti is relatief goedkoop ten opzichte van andere hardhoutsoorten
  • Dankzij de duurzaamheidsklasse 2 heeft Meranti een levensduur van 40 jaar
  • Gedroogd Meranti heeft een minimale ‘werking’
  • Meranti kozijnen heeft een hoge isolatiewaarde
  • Meranti kozijnen is verkrijgbaar met FSC®-keurmerk
  • Dankzij de duurzame eigenschappen zeer geschikt voor binnen en buiten

Nadelen Meranti kozijnen

Hardhouten Meranti kozijnen zijn duurder in aanschaf dan andere soorten kozijnen, zoals aluminium kozijnen. Binnen de hardhoutsoorten is Meranti goedkoop. Onderhoud blijft echter wel noodzakelijk. Één keer per 5 jaar schilderen komt de levensduur ten goede. Omdat hout een prachtig natuurproduct is, zijn onvolkomenheden als kleurverschillen en gaatjes, soms aanwezig.

Offerte aanvraag Meranti kozijnen

Vraag vrijblijvend een offerte aan bij Hastbo kozijnen. Heeft u vragen over ons assortiment of specifiek onze meranti kozijnen? Schroom niet en neem contact met ons op.

Meer weten over onze:

Bekijk ook eens onze knikarschermen