Luxe overkapping met vouwdak voor huis en tuin

 

Is uw tuin dé plek waar u tot rust komt? Waar u graag lange zomeravonden doorbrengt met familie en vrienden? En waar u elk seizoen van wilt genieten? Met een luxe terrasoverkapping met vouwdak verlengt u uw woonruimte en geniet u het hele jaar door van het buitenleven.

Ervaar het comfort van de terrasoverkapping of tuinkamer met vouwdak: in alle seizoenen beschikt u over een droog terras, lekker uit de wind, in de schaduw of juist wel in de zon. Met een terrasoverkapping met inschuifbaar dak bepaalt u zelf of u kiest voor zon of schaduw op uw terras. Bovendien verblijft u ook tijdens regenbuien en op koude dagen aangenaam buiten door het waterdichte doek en systeem en de vele mogelijkheden om de wanden af te sluiten.

Vierseizoenenterras voor de horeca

Gasten ontvangen op het terras, elke dag van het jaar. Wilt u niet meer afhankelijk zijn van het weer? Wilt u meer (buiten)ruimte creëren voor uw horecagelegenheid? Uw gasten een aantrekkelijke, comfortabele plek bieden waar zij lang genieten van uw kaart? Geheel in uw huisstijl? De c0mplete terrasoverkapping met vouwdak brengt uw terrasoverkapping in de juiste sfeer. Gasten genieten optimaal van de omgeving en het buitenleven.

Onze overkapping met vouwdak is meest gevraagd bij de horeca. Dankzij de modulaire opbouw bedient u het dak in segmenten. Zo biedt u uw gasten een plek in de schaduw als ook in de zon, indien gewenst. Dimbare ledverlichting geïntegreerd in de baleinen van het vouwdak bieden sfeervol licht. De ruime keuze uit diverse wanden als glassystemen, van  glazen schuifwanden tot vouwwanden en producten als screens en louvres zorgen voor optimaal comfort op uw terras. Groot of klein terras voor elke horecagelegenheid bieden we een passen oplossing om jaarrond gasten te ontvangen op het terras.

All time favourite

Uitnodigende ruimte om in alle seizoenen te ontspannen. Optimaal comfort en elegant design. Slank en robuust. Het vouwdak zorgt voor een ongekend gevoel van vrijheid. Wegdromen in de eerste voorjaarszon. Relaxen in de aangename schaduw op warme zomerdagen. Knus en beschut op het terras in de gure weken van het jaar. Voor iedere manier van wonen of ondernemen een passende oplossing.

Voordelen vouwdak terrasoverkapping t.o.v. pergola zonwering

Een terrasoverkapping met vouwdak van doek verward men soms met een pergola zonwering. Beiden types weren inderdaad de zon. Toch zijn er verder grote verschillen. We lichten toe waarom een  CORNELS terrasoverkapping met vouwdak een beter alternatief is voor een pergolazonwering.

De grootste verschillen zitten in de constructie van het frame en het type doek. Zo is het doek van een terrasoverkapping met vouwdak voorzien van PVC doek. Zowel het verduisterende als het lichtdoorlatende PVC doek van de terrasoverkapping met vouwdak is waterdicht. Ideaal dus wanneer er een flinke stortbui is dan blijft u lekker droog zitten. Een pergola zonwering heeft een waterafstotend doek; dit houdt uiteraard enigszin regen tegen, maar bij flinke buien of langdurige regen, lekt dit wel door het doek heen.

Stormbestendige zonwering

Dankzij de sterke aluminium constructie noemen we de terrasoverkapping met vouwdak ook wel stormbestendige zonwering. Dit type dak is veel beter bestand tegen stevig wind als een pergola zonwering die u al snel moet inschuiven om te voorkomen dat deze stuk waait.

Grote terrassen overkappen

Waar een pergolazonwering gemiddeld tot maximaal 6 meter uitval kan, is het bij een overkapping met vouwdak mogelijk om terrassen van 13x 10 meter te overspannen uit een overkapping. CORNELS overkappingen zijn volledig maatwerk en dankzij de modulaire opbouw onbeperkt te koppelen, zo kan elke afmeting gerealiseerd worden.

In feite is terrasoverkapping met vouwdak in vrijwel alle weersomstandigheden te gebruiken. Zeker wanneer ook de wanden zijn gesloten, geniet u jaarrond van uw terras.

Complete tuinkamer realiseren

Het frame van de terrasoverkapping  met vouwdak is ontworpen om ook af te kunnen sluiten met bijvoorbeeld glaswanden. Dit kan ook nog op een later moment. Door de wanden te voorzien van glazen schuifdeuren of glazen vouwwand ontstaat een comfortabele tuinkamer om alle seizoenen te gebruiken. Andere wanden plaatsen kan natuurlijk ook, zowel houten of aluminium louvres, rabatwanden of screens. Voor een speels effect behoort een combinatie ook tot de opties.