Wilt u buiten jaloezieën? Dan is de Raffstore of Modulo van Roma de ideale oplossing voor U.

De Roma Raffstore kan net zo eenvoudig aan elke woning of gebouw zichtbaar worden gemonteerd als een rolluik of een screen. Deze nieuwe techniek staat het eenvoudig toe, optisch op een zeer aansprekende wijze, om beide bouwelementen te combineren. Rolluik (A) op de weerszijde en als inbraakbescherming alsmede Raffstore (B) op de zonzijde. Opbouwelementen van Roma getuigen van deugdelijkheid.

 

Roma Raffstores schermen de stralingswarmte bijzonder efficiënt af en kunnen altijd door de kantelbare lamellen de actuele lichtverhouding aanpassen.

 

Door het vrije zicht naar buiten en de mogelijkheid tot communicatie met de buitenwereld wordt een opgesloten gevoel weggenomen. Het is zo eenvoudig om van de zonwering te genieten en daarbij toch vrij zicht te hebben

CDL lamel
CDL lamel in gesloten stand

Roma buitenjaloezieën zijn er in 3 verschillende uitvoeringen:

 • De Gevel buitenjaloezieën:   
  • Standaard met U-geleider en afstandsteun of staaldraadgeleiding.
  • Vrijdragende uitvoering (speciaal voor glasviesgevels)
 • Raffstore, een buitenjaloezie in een rolluikkast.
 • Modulo:
  •  Modulo.S voor snelle inbouw in een bouwkundige koof.
  •  Modulo.P en XP voor zichtbare montage.
  •  Modulo Intego om in te stuken.

Aluminium lamellen

Bij moderne huizen is het de tendens om veel glas te gebruiken. Om het licht van de felle zon te breken en te verspreiden in de ruimte kunnen we gebruik maken van Alustore. De aluminium buitenjaloezieën van Roma zijn er in onvoorstelbaar veel mogelijkheden. De Roma buitenjaloezieën zijn leverbaar in een aantal verschillende soorten lamellen.

 

Vlakke lamel FL is het basis model voor een bekwaam lichtbeheer: Elegant, licht en stabiel.

Gekraalde Lamel GL is een stabieler en sterker lamel dan de standaardoplossing. Met de gekraalde lamellen zet u zonlicht eenvoudig naar uw hand door de lamellen in verschillende standen te zetten

Het DBL lamel ook wel “S-Lamel” genoemd is een buitengewoon elegant lamel met perfecte functionele eigenschappen:
Zachte lichtdosering, geringe inkijk en  optimaal lichtbeheer.
Het gegolfde lamel zorgt er voor dat het licht gelijkmatig verspreid wordt in de ruimte. Hierdoor is weinig toevoeging van kunstlicht nodig.
 

De laatste nieuwe ontwikkeling is de CDL lamel. Dit lamel is uniek op jaloezie-gebied met hoogwaardige afwerking, optilbeveiliging en zonder zichtbare optrekkoorden. Het systeem is 100 % zichtdicht. Dit lamel is bijzonder windstabiel.

 

 

CDL Lamel
GL Lamel (gekraalde lamel)
DBL Lamel
FL Lamel (vlakke lamel)

Bediening Buitenjaloezieën

Uiteraard zijn de buitenjaloezieën op verschillende manieren te bedienen. De traditionele schakelaar bestaat nog steeds maar wordt minder en minder geplaatst. Vooral omdat deze motor nooit meer rechtstreeks aangesloten kan worden op een domotica systeem zoals een Somfy Tahomabox. De standaard uitvoering is met een Somfy IO motor met een afstandsbediening en is geschikt voor de Tahomabox.

 

 

Kleuren

Smaak en kwaliteit gaan samen. De zichtbare delen van de opbouwelementen zijn in alle kleuren van de Roma Kleurencollectie leverbaar. Laat u inspireren door de meer dan 209 RALkleuren en kies uw gewenste kleur.

 

De lamellen zijn afhankelijk van gekozen lamel standaard leverbaar in 13 kleuren. Tegen een meerprijs zijn andere kleuren ook mogelijk.