Nostalgisch & eigentijds

Markiezen hebben fraaie vormen en zijn verkrijgbaar in diverse designs en uitvoeringen, waardoor deze klassieke buitenzonweringen ook de gevel van een modern huis of gebouw prachtig sieren. Daarnaast zijn ze uiterst functioneel en zorgen voor een perfecte bescherming tegen de felle zon, zij-invallend zonlicht, wind, regen en hitte.

 

Naast de klassieke vormgeving beschikken markiezen over moderne en onderhoudsvriendelijke materialen.

De houten markies is vervaardigd uit  hoogwaardige houtmaterialen wat zorgt voor een kwalitatief en duurzaam product.

Een aluminium markies staat garant voor minimale slijtage en een hoge duurzaamheid.

Een markies wordt omspannen met een doek welke beschikbaar is in diverse uitvoeringen, patronen en kleuren.

Vanwege de grote verscheidenheid aan markiezen zorgen deze authentieke zonweringen op elk type gevel voor een passende uitstraling.

Alle sfeervolle elementen en de traditionele vormgeving van een markies dragen bovendien bij aan het creëren van een prachtige en luxe raamdecoratie. Deze windvaste zonwering wordt gekarakteriseerd door de afgesloten zijkanten, waarmee optimale zonwering wordt geboden.

 

Frame & kappen

Onze markiezen zijn leverbaar met een aluminium-, een hardhouten- of een grenenhouten frame.

Ook de kappen welke dienen ter bescherming van het doek zijn uit dezelfde materialen vervaardigd.

Kleuren

Deze keuzes bieden wij u standaard in de volgende 4 kleuren: - crème-wit RAL 9001, - wit RAL 9010, - antiek groen RAL 6009, - beige RAL 1015

Andere kleuren zijn tegen meerprijs mogelijk.

Doeken

Wij bieden een zeer ruime keuze aan zonweringsdoeken aan uit de collecties van Dickson en Sattler.

Afwerking

Uw markies kan vervolgens afgewerkt worden met een biesband en nagels in een kleur bijpassend aan het doek en/of het houtwerk.

Volants

Om de markies mooi af te werken hebben we verschillende volantmodellen. Klik hier om de verschillende soorten volant te bekijken.

 

Basis modellen

standaard model

Het meest voorkomende model is het standaard model. Dit model, waarbij de uitval gelijk is aan de werkhoogte, wordt gebruikt in normale situaties waarbij geen doorloop nodig is.

petmodel

Het petmodel, waarbij de uitslag een vorm van een pet heeft, heeft altijd een uitval welke groter is dan de werkhoogte. Dit model is toe te passen bij situaties waarbij een doorloop vereist is. Bijvoorbeeld wanneer er een pad o.i.d. onder uw raam doorloopt, boven (terras)deuren, etalage ramen etc. Ook wanneer u uw vrije uitzicht wilt behouden kunt u gebruik maken voor een werkhoogte die kleiner is dan de uitval.

klapmodel

Het klapmodel, of uitslagmodel, is geschikt voor situaties waarbij een grote uitval noodzakelijk is, maar een grote werkhoogte, esthetisch of praktisch niet verantwoord is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grote deuren die naar buiten opendraaien, grote etalage ramen, etc.maken voor een werkhoogte die kleiner is dan de uitval.

Speciale modellen

model 01

Ook petmodel mogelijk

model 02

Ook petmodel mogelijk

model 03

Ook petmodel mogelijk

model 04
model 05

Ook petmodel mogelijk

model 06

Ook petmodel mogelijk

model 07
model 08
model 09

Vast model

In sommige gevallen hoeft de markies nooit omhoog. Hiervoor hebben wij een aantal vaste modellen in de collectie. De toogmarkiezen zijn verleidelijke, bijna ‘erotische’ modellen die uw zaak het nodige cachet geeft. Ook hier kunt u het aluminium frame weer in een passende kleur laten coaten. Om een zo passend mogelijk resultaat te verkrijgen.

model 10
model 11

Baldakijnen

Een koninklijk ontvangst voor uw gasten. Het framewerk van de baldakijn is vervaardigd uit aluminium profiel, dat indien noodzakelijk in elke kleur gecoat kan worden. Er kan gekozen worden uit diverse modellen welke allen voorzien kunnen worden van acryl- of pvc doek in vele kleuren en dessins.