Rolluiken

Rolluiken zijn de bekendste vorm van zonwering, maar wie denkt dat rolluiken alleen op en neer gaan om te verduisteren heeft het mis. Een rolluik is het meest veelzijdige zonweringsproduct op de markt. Niet alleen heeft een rolluik veelzijdige eigenschappen als isolatie en beveiliging, het is ook nog eens in enorm veel varianten te produceren. Denk aan speciale isolerende kasten, inbouw, dakramen of schuine kozijnen. Kortom, het maakt niet uit welke situatie u heeft. Wij hebben een rolluik wat er toegepast kan worden.

 

Rolluiken zijn dus ideaal te gebruiken om te isoleren, donker te maken of voor afsluiting en beveiliging van uw woning. Naast deze functies is een rolluik ook een uitstekende zonwering. Niets helpt beter tegen de zon dan een rolluik. Roma produceert ronde, afgeschuinde en vierkante rolluikkasten in 209 Ralkleuren standaard. Door een perfecte ophanging van de as produceren de rolluiken tijdens het bedienen met motor, band of slingerstang 30% minder geluid. In veel gevallen zijn de kasten van de door Roma geproduceerde rolluiken wel drie maten kleiner dan die van een andere aanbieder.

 

Een van de voornaamste redenen dat mensen tegenwoordig rolluiken laten plaatsen is om de energiekosten naar beneden te brengen en tegelijk om iets goeds te doen voor het milieu. Door rolluiken op de juiste manier te plaatsen en gebruiken, kunt u uw woning een stuk energiezuiniger maken. Wanneer er een rolluik voor een kozijn geplaatst wordt, ontstaat er een warmtebrug tussen het glas en het rolluik. Hierdoor is het moeilijker voor de warmte binnen om te ontsnappen naar buiten en hoeft u dus minder te stoken wat beter is voor het milieu.

 

 

Rolluiken met slimme besturing

Wilt u nog een stap extra doen? Kies dan voor rolluiken met een Somfy io besturing die aangesloten kunnen worden op sensoren/slimme schakelaars. Denk hierbij aan een temperatuursensor, lichtsensor of bijvoorbeeld een tijdklok. Deze sensoren kunnen op verschillende manieren helpen uw huis nog zuiniger te maken. In de winter kan een lichtsensor bijvoorbeeld uw rolluik openen wanneer de zon schijnt om zo maximaal de warmte binnen te laten en wanneer er minder of geen licht is de rolluiken sluiten om zo alle warmte binnen te houden.

Door de trilvrije ophanging wordt het normale motorgeluid tot wel 30% gereduceerd. Dit zorgt ervoor dat onze onze ROMA rolluiken stiller zijn dan collega rolluiken.
De komst van de nieuwe Somfy RS 100 io motor maakt het verschil met de collega's nog veel groter.
De RS 100 io motor produceert maar de helft van het geluid van een standaard Somfy motor.
Bovendien heeft deze motor de mogelijkheid de handbediensnelheid in te stellen van 12 tot 17 omw./min.  
De motor heeft een slow start en stop en een soft-rem.
Standaard wordt de motor wordt geleverd met een wandzender, de Smoove RS 100 io, waarop een keuzeknop zit voor de discreetsnelheid. 

Lamellen

Lamellen die bij Roma vervaardigd worden zijn leverbaar in vijf verschillende afmetingen: 34 mm, 37 mm, 44 mm, 52 mm en 55 mm. De 37 en 52 mm. lamel zijn verkrijgbaar met een standaard (oranje) verschuiming of met een super harde verschuiming (blauw). Deze blauwe verschuiming zorgt voor extra stabiliteit, bescherming tegen inbraak, vandalisme en hagelschade.

 

Isolatie

Het type schuim dat verwerkt wordt in de lamel heeft geen effect op de isolerende werking van het rolluik. Dit wordt echter wel vaak gedacht. Voor geluidsisolatie is het schuim wel van belang. De isolerende waarde van een rolluik tegen kou bestaat uit de stilstaande luchtlaag tussen raam en rolluik. De isolerende werking van een rolluik is namelijk afhankelijk van de stilstaande luchtkolom tussen rolluikpantser en het kozijn. Deze luchtkolom moet minimaal 70 mm. zijn voor een goede werking. Door deze ruimte te halveren neemt de isolerende werking sterk af. Door deze kolom te verdubbelen neemt de isolerende werking van het rolluik nauwelijks toe. Sterker nog, door een te grote kolom gaat de stilstaande lucht circuleren en neemt de werking af i.p.v toe.

Veiligheidspakket 

Rolluiken van ROMA maken het inbrekers heel moeilijk.

Het rolluiksysteem met het aluminiumpantser is zeer inbraakbestendig.

De tendens van daadwerkelijk geslaagde inbraken neemt af, maar de pogingen nemen toe. Omdat inbrekers vaak onder tijdsdruk werken kan een gesloten rolluik afschrikken. Een rolluik met veiligheidspakket verhoogd de veiligheid nog meer.
50% van de inbraken gebeurd op klaarlichte dag en meestal via de terrasdeuren in de tuin. Deze kunnen in de meeste gevallen met een schroevendraaier binnen 20 seconden geopend worden.
Zodoende zou men als aanvulling op het veiligheidspakket een bewegingsmelder (Tahoma) toe kunnen passen. Deze sluit het rolluik overdag wanneer iemand zich langere tijd bij het raam ophoudt.

 

Het ROMA-veiligheidspakket met versterkte onderlijst, de-montagebeveiliging in de geleiders en de optilbeveiliging zijn een onoverwinnelijke hindernis. U krijgt met het veiligheidspakket een goed getest systeem. Deze toepassing is mogelijk op alle ROMA rolluiksystemen van de .XP-serie geëxtrudeerd.

 

 

 

De voordelen van Roma rolluiken

 

 • Kleine kastmaten mogelijk
 • Alle 209 kleuren standaard in ons assortiment. 
 • Poedercoating uitvoerbaar in zijdeglans, mat, structuur of Hochwetterfest.
 • Standaard design onderlijst die nagenoeg volledig in de kast verdwijnt
 • Door de isolerende eigenschappen helpen ze u te besparen op uw stookkosten 
 • Houdt uw woning koel in de zomer
 • Houdt ongewenst bezoek buiten de deur
 • Op afstand bedienbaar
 • Binnen 2 weken leverbaar
 • Schuine rolluiken ook mogelijk
 • Rolluik mogelijk met geïntegreerde insectenrolhor

*  Gladde oppervlaktes en een hoogwaardige laklaag zorgen voor een lang aanhoudende glans en ze zijn daardoor makkelijk te onderhouden.
    De mat en structuur-uitvoeringen zijn minder beschadigingsgevoelig en kleurvaster. Dit is de nieuwe trend.