Om ramen en deuren te beschermen tegen de zon kunnen we gebruik maken van screens.

Screens zijn vlakhangende zonweringen die hoge temperatuurstijgingen en hinderlijke zonschitteringen weren. Screens weren de zonnestralen en houden de warmte buiten waardoor u binnen altijd bent voorzien van een aangenaam en koel klimaat.

 

Roma heeft ook standaard screens. Deze zijn leverbaar in Pento en Rondo met een kastmaat 100. De totale hoogte die nodig is voor de plaatsing van deze screens is zéér gering. Een groot voordeel is uniformiteit. Roma heeft rolluiken, rolluik/hor, buitenjaloezieën en screens met dezelfde kastvorm. De ronde-onderlijst sluit de rollSCREEN.2 kast aan de onderzijde af.

 

De geëxtrudeerde kast, geleiders en onderlijst zijn standaard verkrijgbaar in 209 Ralkleuren. Doeken zijn verkrijgbaar in Soltis kwaliteit of Sergé.

 

Deze vlakhangende zonwering is er in twee soorten: de windvaste uitvoering (ROMA zipSCREEN.2) en de standaard uitvoering (ROMA rollSCREEN.2).

 

De standaard uitvoering is in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar. Het standaard screen bestaat uit een cassette, een oprolas, een screendoek en een onderlijst met verzwaring. De buis wordt aangedreven door een mono bediening binnen of buiten of een elektromotor.  Hoe zwaarder de onderlijst en hoe stabieler de oprolas, des te strakker het doek staat zodat het screen meer wind kan verdragen.

Voordelen van ROMA rollscreens.
– Alle 209 kleuren standaard in ons assortiment
– Bovendien zijn deze kleuren uitvoerbaar in zijdeglans, mat, structuur of Hochwetterfest.
– Door zware onderlijst zijn ook grote afmetingen super stabiel
– Onderlijst verdwijnt voor een groot gedeelte in de omkasting– Windvast – hoge windstabiliteit door ritssluitingen
– Beschermt tegen inkijk
– Laat voldoende licht binnen
– Een rollscreen wordt standaard door een draadloze Somfy motor aangedreven met hindernisherkenning
– Voor elke situatie een passende kasthoogte van 90mm tot 150 mm
– Gemiddelde levertijd 4 weken