Roma heeft met het zipSCREEN.2 een ontwerp neergezet dat met geen enkele speler op de markt te vergelijken is. Het zipSCREEN.2 is een echte allrounder. Voor het raam gemonteerd reflecteert het in grote mate zonnestraling en beschermt overdag tegen inkijk maar laat toch voldoende licht binnen.

 

Het grote verschil met het standaard rollscreens: De stof van een zipSCREEN.2 wordt over de volledige hoogte door een rits-systeem in de geleiding gevoerd. Hierdoor is het zipSCREEN windvast en zijn grote maten geen probleem. Wij adviseren, indien mogelijk, het zipSCREEN zo te plaatsen, dat ventilatie achter de kast mogelijk is. Indien deze zogenaamde “hinterlufting” niet mogelijk is, functioneert is de zonwering minder efficiënt.

 

In de kasten past doek voor een zipSCREEN tot wel 6 meter hoog of 6 meter breed (tot maximaal 18m²). Daarbij komt dat de onderlijst grotendeels in de kast zal verdwijnen. 

 

De kast van de zipSCREEN.2 is verkrijgbaar in Quadro (vierkant) Rondo (ronde)-uitvoering. Natuurlijk is ook de zipSCREEN leverbaar in 209 Ralkleuren standaard in mat en structuurkleuren. De kleine inbouwhoogte en  smalle geleiders van 33 mm maken het mogelijk de zipSCREEN in elke gevel te integreren. Een zipSCREEN wordt standaard door een draadloze Somfy motor aangedreven met hindernisherkenning (Sunea io). Deze electronische motor compenseert de doekrek en maakt nastellen overbodig. De onderlijst wordt door deze motor millimeter nauwkeurig grotendeels in de kast getrokken.

 

De harmonie van de vorm: Met ronde Rolluiken en of Raffstore te combineren. Design hetzelfde maar verschillende functies

 

Voordelen van ROMA zipscreens.
– Alle 209 kleuren standaard in ons assortiment
– Bovendien zijn deze kleuren uitvoerbaar in zijdeglans, mat, structuur of Hochwetterfest.
– Door zware onderlijst zijn ook grote afmetingen super stabiel
– Onderlijst verdwijnt voor een groot gedeelte in de omkasting– Windvast – hoge windstabiliteit door ritssluitingen
– Beschermt tegen inkijk
– Laat voldoende licht binnen
– Een zipscreen wordt standaard door een draadloze Somfy motor aangedreven met hindernisherkenning
– Voor elke situatie een passende kasthoogte van 90mm tot 150 mm
– Zipscreens kunnen tot 6 meter hoog en 6 meter breed gemonteerd worden (tot maximaal 18m²)
– Gemiddelde levertijd 4 weken

Perfecte hoek oplossingen

Verstekhoeken
Heeft u een uitbouw of een erker die u helemaal wilt voorzien van screens?
Door de omkasting uit te voeren met een verstekhoek sluiten ze mooi op elkaar aan en zorgen ze voor een mooi doorlopend geheel.

Hierbij kunt u kiezen uit 2 verschillende hoekopties:
- Verstekhoek gelast: Een gelaste hoek wordt tussen de 2 omkastingen gezet. De opening tussen de 2 geleiders is hierdoor wel een stukje groter.

- Verstekhoek gezaagd: De omkasting is schuin "gezaagd" en wordt tegen elkaar aan gemonteerd. Dit zorgt ervoor dat de geleiders ook tegen elkaar aan kunnen worden geplaatst wat er voor zorgt dat het tussenstuk zo klein mogelijk is.

Verstekhoek gezaagd
Verstekhoek gelast

Oplossing voor 90° volledig glazen hoek mogelijk!

In de moderne architectuur worden volledig glazen hoeken steeds populairder vanwege hun strakke design.
Onze zipscreens bieden voor deze situaties een elegante,doordachte oplossing.
Door aan beide zijdes van de glazen hoek een zipscreen te monteren met een verstekhoek krijgt men een verbonden zonwerings-element.
Door middel van een hoekaandrijving kunnen beide zijdes van de glazen hoek als een element bediend worden. 
Een perfecte oplossing zonder geleidingen op de hoek, hierdoor blijft de optiek behouden en wordt het uitzicht niet verstoord.                                                      De spleet op de hoek is circa 40 mm breed.

Zipscreen met zichtvenster

 

Een zipscreen onder een overkapping kan worden uitgevoerd met een PVC zichtveld.

Dit zorgt ervoor dat u volledig doorzicht heeft en u zonder enige belemmering kunt genieten van uw tuin.

Dit screen is tevens uit te voeren met geïntegreerde LED-verlichting in de omkasting.