Houten luiken zijn er in vele soorten met bijna even zoveel benamingen. Ter verduidelijking hier de meest voorkomende.

Paneelluiken
Paneelluiken worden gemaakt van een hardhouten kader met daarin opgesloten een dicht paneel. Dit paneel kan eventueel in een andere kleur dan het kader geverfd worden. Het vlakke paneel is prima geschikt om traditionele beschildering aan te brengen zoals bijvoorbeeld de rood-witte zandloper. Het paneel kan worden voorzien van groeven of diverse randafwerkingen
Vensterluiken
Vensterluiken zijn de traditionele afdichting van het venster, uit de tijd dat er nog geen glas in zat. Bij dit luik worden verticale latten of schroten aan elkaar bevestigd en ter versterking voorzien van een kader, schoor of tussendorpel. Beide zijden van het luik kunnen als zichtzijde worden gebruikt.
Louvreluiken
Louvreluiken worden ook wel persiennes of blinden genoemd. Deze luiken zijn prima geschikt als zonwering zonder het binnen totaal te verduisteren en zorgen daarbij voor een fraaie uitstraling. Tegenwoordig worden louvreluiken vaak vervaardigd met smalle lamellen die binnen het kader vallen, in verband met het productieproces. Houtenluiken maakt de louvreluiken met mooie brede lamellen die aan beide zijden van het luik uitsteken. Een louvreluik kan met een paneel gecombineerd worden.
Binnenluiken
Behalve luiken voor buiten maakt houtenluiken ook binnenluiken. Deze lange, smalle paneelluiken worden uitgevoerd als vouwluik en ook wel Franse binnenluiken genoemd. Binnenluiken worden naar wens voorzien van een bossingpaneel en/of kaderprofilering.

 

goudashutters                   binnenluik                       07-paneelluik20verticale20groef

Tip: Onze knikarmschermen zijn momenteel in de aanbieding!