Op zoek naar een betaalbaar en effectief zonnescherm? Koop dan een uitvalscherm. Een uitvalscherm is dankzij de lage aanschafprijs immens populair en zorgt voor een prettige binnentemperatuur tijdens een warme zomer. Het uitvalscherm of balkonscherm is de meest "eenvoudige" zonneluifel. Het uitvalscherm wordt met 2 zij armen bevestigd aan de muur en "valt" door het eigen gewicht naar beneden. Daardoor zijn uitvalschermen te bedienen met een ouderwetse bandopwinder. Natuurlijk is dit soort zonwering vandaag de dag ook met een draaistang of elektrisch te bedienen. De uitvalschermen worden vooral toegepast op plaatsen waar geen vrije doorloop onder de luifel vereist is, zoals aan de voorzijde van een huis, op de verdieping of aan een balkon.

De voordelen van een uitvalscherm:

  • Variabele uitvalshoek (van 0 tot 120°) om zelf te bepalen hoeveel zon u binnenlaat.
  • Extreem windbestendig dankzij de aparte opbouw en de sterke uitvalarmen.
  • Eenvoudige bediening.
  • Kwalitatieve doeken.

Voordelige en kwalitatieve uitvalschermen van Hastbo

Een uitvalscherm met windwerk, een elektrisch uitvalscherm of een uitvalscherm met bandbediening, het behoort allemaal tot de mogelijkheden bij Hastbo. Met de keuze van het type val armen van uw uitvalscherm bepaalt u de mate van wind vastheid. Door een robuust veersysteem in de arm blijft het doek namelijk constant onder spanning en heeft de wind er minder invloed op. De armen zijn verstelbaar met een helling van 90° tot een maximum van 135°. Hierdoor bepaalt u zelf de lichtinval en zonwering in uw huis. Met de diepte van de uitvalarmen bepaalt u hoever uw uitvalscherm van uw huis af komt en hoeveel schaduw het zonnescherm creëert.

Uitvalscherm types

Natuurlijk is er een ruime keuze uit verschillende types uitvalschermen. Zo kunt u kiezen voor een open systeem, een semicassette of een cassette systeem. Alle typen uitvalschermen zijn voorzien van een stevige geëxtrudeerde aluminium kast, welke leverbaar zijn in diverse kleuren. Met de kleurkeuze van het zonweringsdoek bepaalt u de sfeer in huis en natuurlijk de uitstraling van uw woning.

De bediening van uitvalschermen gebeurd op verschillende manieren:

  • D.m.v. band of koord voor zowel binnen als buiten.
  • D.m.v. draaistankbediening voor zowel binnen als buiten.
  • Elektrisch d.m.v. schakelaar of afstandsbediening, eventueel aangevuld met zon- en windautomaat voor optimaal comfort en energiebesparing. De elektrische bediening is zelfs te koppelen zodat er meerdere uitvalschermen kunnen worden bediend met 1 bediening.

 Swela uitvalschermen

Swela Doeken

Tibelly_UNI_XL_2-5

Tibelly Doeken

Meer weten over onze knikarmschermen? Bekijk ook eens onze knikarmscherm in de aanbieding.

 
 

uitvalcarre (1)

uitvalcarre1